AAPEN Part. 95

En Aldri Saa Liten Update

Lenge siden sist update visst. Ofte i stillheten de storste endringene skjer. Har jobbet hardt mot generasjon 2.2, som til naa har vist seg aa vaere en av de mest utfordrende generasjonene saa langt. Mange relativt enkle deler i seg selv som skal sammen, men har fort til ganske store endringer i den underliggende infrastrukturen.

Andre ting som ikke gjor seg spesielt paa bilder, men har vaert utrolig spennende har vaert redesign og oppgradering (firmware) av hele switchlaget for server-kjernen, som kort sagt har blitt en gamechanger i hvordan nettverket er lagt opp.. Kort sagt, 3 kjerneswitcher paa servercore naa fullt oppgradert, med 40 Gigabit stacking mellom hverandre, skader den underliggende infrastrukturen saa absolutt ikke. Har ogsaa lagt opp endel LACP og spanning tree redundant paths, failover og slike ting. Veldig morsomt, spennende og ikke minst utfordrende, om man skulle synest slikt om slike ting da.

Produksjonsklyngen, som bestaar av InBloom og DrainYou har ogsaa fatt en fin og dugelig oppgradering, med de ekisterende 4x 16 kjerners Engineering Samples’ene som har kjort der har blitt oppgradert til 16 kjerners Opteron 6272 cpu’er, for totalt 64 kjerner og 256GB ram fordelt over to noder, for en veldig koselig og grei oppgradering. Does the job anyway.

Men nok prat, ett par (paa forsteintrykk, usammenhengende) bilder av 2.2 oppgraderingene..

Litt elektronikk paa gang.. raspberry pi2 (ikke avbildet), har ogsaa vaert en sentral komponent
PAL_6674

Ny node in the works.. en litt morsom build
PAL_6797

Lithium v2, fordi alle vet.. `I’m so happy cause today I’ve found my friends, they’re in my head`… yeah
PAL_6802

3dje SAN noden… skallet til den ivertfall, litt plass for utvidelser er jo greit aa ha
PAL_6817

Kommer paa plass, 8 kjerne AMD med 32GB ECC ram, og litt annet knask. Ikke saa mye spennende akkurat naa, men det kan jo fort endre seg med tiden, fundamentet er ivertfall satt. Noden heter forovrig `Aboutagirl`.
PAL_6821

Avkjoling.. Noden vil bli brukt til design (og til slutt bli en del) av det nye SAN’et som skal komme i full prod ca. midten av 2016 engang, er naa planen, saann omtrentlig ivertfall. To mer eller mindre identiske noder, Dumb og Breed, driver SAN’et som det staar i dag.
PAL_6839

Ny primaernode!! Supermicro weee! Ser rimelig uskyldig ut der den ligger.
PAL_6851

Den naavaerende primaernoden, 6 kjerne AMD med 32GB ECC ram, en av de opprinnelige nodene i klyngen naar den forst ble bygget.. har jobbet og putret trofast helt siden starten.
PAL_6853

Backup noden, stakkar, quad core Intel (q6600) med 8GB ram, begynner aa slite med backup jobbene.. begynner rett og slett aa bli litt for mye arbeid for en stakkars pensjonist, med alle disse dere dataene som skal flyttes baade hit og dit.
PAL_6858

Ny og gammel backup node.. Gamle primaernoden blir ny backup node, forhaapentligvis skulle 6 solide AMD kjerner og ikke minst 32GB med ECC ram sparke litt bedre fra. Uansett, DFI’et har vaert med meg i mange aar naa.. 2008/9 eller noe deromkring det er fra, steike meg saa tiden gaar..
PAL_6860

Nye backupnoden (ogsaa kjent som Nevermind) kommer sammen.. Litt lagring er ogsaa gjemt vekk inni alt det der.. Totalt 15x 3TB (45TB raa) disker fordelt over assorterte raid arrays, kontrollert av to aldrende Areca kontrollere. Maskinens hovedoppgave er langtidslagring av backup fra klyngen, samt streaming av backupjobber til tape med jevne intervaller. Samt fungere som bulk og general purpose storage SAN for forskjellige maskiner og VM’er,  til de oppgavene der NAS’et kort sagt ikke duger, eller er raskt nok.
PAL_6873

Nye primaernoden (Polly; wants a cracker), ser ganske puslete ut, men er en 16 kjernes Opteron 6272 gjemt under den relativt uskyldige kjoleribben der.. Maskinen har ogsaa endel disk, som ikke er koblet opp for anledningen, utover primaernode blir maskinen ogsaa brukt som utviklingsnode og hoster bla. kildekoden til de forskjellige prosjektene, samt en liten haug med test VM’er i forskjellige farger og fasonger.
PAL_6878

Litt leking paa benken. 4x 12 kjerners Opteron 6172’er med 128GB ram..
PAL_6983

Litt skikkelig kjoling maa til, tester ut litt nye serier fra Noctua, og selvfolgelig gode gamle Papst der det virkelig gjelder..
PAL_7006

Testmontering, dette kortet er absurd stort, tar hele kabinettet.. siden denne noden opprinnelig ikke var planlagt, og inbloom og drainyou tar seg av produksjonen i klyngen absolutt helt utmerket, har jeg hatt mulighet aa ha det litt ekstra goy og kunne ta meg litt ekstra tid med bygging og oppsett av denne maskinen. Kommer ogsaa til aa bygge en ny release av AAPEN paa toppen av det hele.. (mumble mumble NUMA, mumble mumble)
PAL_7023

Ser ilsk ut, det gjor det!PAL_7042