AAPEN Part. 101

Enda en pakke, hva i alle dager kan dette vaere da?

Mmm, godt pakket denne ogsaa. Pakker er alltid morsomt

Ahh, en Mikrotik CCR1016, en fin fin router det.

Forste boot. For de som har ett godt oye kan man skimte at enheten er noe ‘skeiv’, men fikk den for en rett og slett uimotstaaelig pris paa ebay.. og selv om den har en bulk skal maskinvaren vaere upaavirket. Faar man heller overleve med litt visuelle skavanker :wee:

10Gbit SFP+’ene jeg bruker, fra Intel, ganske standard

Snorlaus. Hadde heldigvis noe av det jeg trengte innenlands. Forovrig er jeg ikke affiliert paa noen maate.

Mikrotik Routerboard 2011, desverre var det bare en paa lager… og jeg trenger to (back-order… grrr

Router, og mm.. router 🙂 Kanskje horest noe kontra-intuitivt og kjope ett “routerboard” for aa bruke som en switch.. Men, en avansert switch har sine fordeler det ogsaa, og selv om routing-kapasiteten til RB2011 ikke akkurat er noe og skryte av, saa er det planlagt at CCR’ene skal ta seg av den jobben i stedet 🙂 Og sant skal sies, som switch yter RB2011 wirespeed.

Nettverket, slik ting ser ut for ombyggingen

Mockup av hvordan ting saann noenlunde er planlagt aa bli. Kortversjonen er noenlunde slik:
Cisco switch’en skal fases ut som core, en ny Mikrotik CCR1016 kommer i tillegg til den forrige, og skal kjore aktiv/aktiv VRRP failover mellom hverandre. Normalt er planen at hver CCR1016 skal route hver sin internett-forbindelse, som blir levert av to RB2011’er som fungerer som inntak for hver sin fiber.

Kanskje litt overkill, med 2x 16 kjerner og 2x 2GB ram bare paa routing-siden, men har da ikke tenkt og stoppe der 🙂 Som pfSense i dag kjorer fysisk primary med virituell failover, er planen og gjore det samme med CCR’ene 😉